Kuracie prsia s bazalkou v kokosovej omáčke s quinou
200 g kuracie prsia
1/2 hrnčeka (nasekaná) bazalka
200 ml kokosové mlieko
100 g quinoa
1 ks (stredná) cibuľa
2 strúčiky cesnak
1 cm (nasekaný) zázvor
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
1 ks (šťava) limetka
Quinou prepláchnite pod tečúcou vodou, aby ste odstránili horkosť. V hrnci priveďte k varu 200 ml vody, pridajte prepláchnutú quinou a štipku soli. Znížte teplo na minimum, zakryte a varte 15 minút, kým quinoa nezmäkne a voda sa nevstrebe.
Kuracie prsia umyte a osušte. Na panvici rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja na strednom ohni. Kuracie prsia osolte, okoreňte a opečte ich 6-7 minút z každej strany, kým nie sú zlatisté a prepečené. Potom ich vyberte a odložte na tanier.
Na tej istej panvici pridajte nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor. Smažte 3-4 minúty, kým cibuľa nezmäkne. Následne pridajte kokosové mlieko a nasekanú bazalku. Nechajte variť 5 minút, aby sa chute spojili.
Kuracie prsia vložte späť do panvice s omáčkou a varte ďalších 5 minút na miernom ohni, kým sa kuracie prsia úplne prehrejú. Na záver pridajte šťavu z limetky a premiešajte.
Na tanier najprv položte porciu quinoi, na ňu naložte kuracie prsia s bazalkou v kokosovej omáčke. Môžete ozdobiť čerstvou bazalkou a podávať so štvrtkami limetky na osvieženie.
Pre vylepšenie receptu môžete pridať čerstvé zeleninové prísady ako cuketu alebo papriku. Variantou môže byť aj použitie iného druhu mäsa, napríklad morčacieho, ktoré sa tiež skvele hodí do kokosovej omáčky.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
480
45g
30g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.