Kuracie prsia s bryndzovou omáčkou a olivami
200 g kuracie prsia
100 g bryndza
50 g olivy
100 g šampiňóny
1 ks cibuľa
2 strúčiky cesnak
100 ml smotana na šľahanie
2 vetvičky čerstvý tymián
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
20 g maslo
Kuracie prsia umyte a osušte papierovou utierkou. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemno. Šampiňóny očistite a nakrájajte na plátky. Olivy nakrájajte na polovice.
Na panvici roztopte maslo na strednom ohni. Pridajte kuracie prsia a osmažte ich z oboch strán približne 6-7 minút, kým nie sú zlatohnedé a prepečené. (Celkový čas: 12-14 minút) Potom ich vyberte z panvice a odložte na tanier.
Na tej istej panvici pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte ich na strednom ohni 2-3 minúty, kým nezmäknú. Potom pridajte nakrájané šampiňóny a smažte ďalších 4-5 minút, kým nie sú zlatohnedé.
Pridajte bryndzu a smotanu na šľahanie do panvice, miešajte, kým sa bryndza nerozpustí. Pridajte olivy a čerstvý tymián, dochuťte soľou a čiernym korením. Nechajte omáčku variť na miernom ohni ešte 3-4 minúty, aby sa chute spojili.
Kuracie prsia vráťte späť do panvice s omáčkou a nechajte ich zahriať ešte 2-3 minúty. Potom ich vyberte a podávajte s omáčkou na vrchu.
Jedlo servírujte na tanieri, môžete ho ozdobiť čerstvým tymiánom. Podávajte s čerstvým chlebom alebo šalátom pre vyvážený obed.
Pre vylepšenie receptu môžete pridať aj grilované papriky alebo čerstvé bylinky ako petržlen alebo bazalku. Ak preferujete pikantnejšiu chuť, skúste pridať štipku čili alebo pikantnú omáčku.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
498
12g
45g
30g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.