Kuracie prsia s bryndzovou omáčkou a šampiňónmi
200 g kuracie prsia
50 g bryndza
100 g šampiňóny
1 kus cibuľa
2 strúčiky cesnak
100 ml smotana na varenie
podľa chuti soľ
podľa chuti korenie
2 polievkové lyžice olivový olej
na posypanie čerstvý petržlen
1 čajová lyžička talianske bylinky
Najprv si pripravte všetky suroviny. Kuracie prsia umyte a osušte, a potom ich nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak olúpte a nakrájajte na jemno. Šampiňóny očistite a nakrájajte na plátky.
Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájané kuracie prsia a osolte a okoreňte podľa chuti. Smažte ich približne 5-7 minút, kým nie sú zlatohnedé a prepečené. Potom ich vyberte z panvice a nechajte na tanieri.
Na tej istej panvici pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a smažte ich asi 2-3 minúty, kým nie sú mäkké a voňavé. Potom pridajte nakrájané šampiňóny a smažte ďalších 5 minút, kým nezmäknú a neuvoľnia vodu.
Do panvice pridajte bryndzu a smotanu na varenie. Miešajte, kým sa bryndza nerozpustí a omáčka sa spojí. Pridajte talianske bylinky a dochuťte soľou a korením podľa chuti. Nechajte variť na miernom ohni ešte 2-3 minúty.
Do omáčky pridajte späť osmažené kuracie prsia a varte ešte 2-3 minúty, aby sa všetky chute spojili.
Jedlo servírujte na tanier, posypte čerstvým petržlenom a podávajte s čerstvým chlebom alebo cestovinami. Táto kombinácia chutí a textúr určite poteší vaše chuťové poháriky.
Pre vylepšenie chuti môžete pridať trošku bieleho vína do omáčky, čo dodá jedlu ďalšiu hĺbku chuti. Môžete tiež experimentovať s rôznymi bylinkami, ako je tymián alebo rozmarín, pre zaujímavé varianty.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
426
15g
42g
22g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.