Lokapetit

Kuracie prsia s medovo-mustardovou glazúrou

11 ingredencií

30 minút

463 kcal

Popis jedla
Tento recept na kuracie prsia s medovo-mustardovou glazúrou je dokonalou voľbou na rýchly a chutný obed. Kombinácia sladkého medu a pikanterej dijonskej horčice dodáva mäsu lahodnú chuť, ktorá si získa srdcia detí aj dospelých. Podávame ich so zelenými fazuľkami a hnedou ryžou pre vyvážené a zdravé jedlo.
Ingrediencie

200 g kuracie prsia

2 polievkové lyžice med

1 polievková lyžica dijonská horčica

1 polievková lyžica olive oil

podľa chuti soľ

podľa chuti čierne korenie

1/2 čajovej lyžičky cesnak (mletý)

1/2 čajovej lyžičky paprika

1 čajová lyžička (nasekaný) čerstvý rozmarín

100 g zelené fazuľky

50 g hnedá ryža


Postup prípravy

V malej miske zmiešajte med, dijonskú horčicu, olivový olej, mletý cesnak, papriku, nasekaný rozmarín, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.

Kuracie prsia umyte a osušte papierovými utierkami. Namočte ich do pripraveného marinády a nechajte marinovať aspoň 10 minút (ideálne 30 minút) v chladničke pre lepšiu chuť.

Zatiaľ, čo sa kuracie prsia marinujú, uvarte hnedú ryžu podľa pokynov na obale. Zvyčajne to trvá 20-25 minút. Pridajte štipku soli do vody pre lepšiu chuť.

Očistite zelené fazuľky a varte ich v osolenej vode približne 5-7 minút, kým nezmäknú, ale zostanú chrumkavé. Potom ich sceďte a opláchnite studenou vodou, aby ste zastavili varenie.

Na panvici s nepriľnavým povrchom rozohrejte trošku olivového oleja na strednom ohni. Pridajte marinované kuracie prsia a grilujte ich 6-7 minút z každej strany, alebo kým nie sú dobre prepečené a vnútorná teplota nedosiahne 75 °C.

6. Dokončenie jedla a servírovanie

Kuracie prsia nakrájajte na plátky a podávajte ich na tanieri vedľa porcie hnedé ryže a zelených fazuliek. Môžete ozdobiť čerstvým rozmarínom a podávať so zvyškom glazúry na vrchu.

8. Tip na záver

Ak chcete pridať trochu pikantnosti, môžete do glazúry pridať štipku cayenského korenia. Pre vegetariánsku variantu skúste tofu alebo tempeh, ktoré marinujte v rovnakých ingredienciách.

*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
Nutričné hodnoty*

463

Kalorií

45g

sacharidy

37g

bielkoviny

15g

tuky
*údaje su len orientačné

Úprava receptu

Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.


Najpokročilejší generátor receptov na báze AI

Lokapetit predstavuje inovatívny generátor receptov poháňaný umelou inteligenciou. Jednoducho zadajte svoje preferencie a náš pokročilý algoritmus okamžite vytvorí úplne jedinečný recept práve pre vás.