Kuracie prsia so zeleninovou ratatouille
1 kus kuracie prsia
1 kus cuketa
1 kus baklažán
2 kusy paradajky
2 strúčiky cesnak
1 kus cibuľa
1 kus červená paprika
1 väčšia hrst bazalka
2 polievkové lyžice olivový olej
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na plátky. Dochute soľou a korením podľa chuti.
Cuketu, baklažána, paradajky, cibuľu a červenú papriku nakrájajte na menšie kúsky. Na panvici si zohrejte olivový olej a orestujte nakrájanú zeleninu spolu s nasekaným cesnakom a bazalkou. Dochute soľou a korením.
Na rozohriatej panvici opečte nakrájané kuracie prsia z oboch strán dozlatista. Po opečení prsia zakryte panvicu pokrievkou a nechajte dusiť na miernom ohni približne 10 - 15 minút, aby sa mäso vnútri dokonale prepeklo a stalo šťavnatým. Nezabudnite občas obrátiť kusy kuracích pŕs, aby sa pekli rovnomerne zo všetkých strán. Po upečení a dozdobení môžete servírovať teplé s pripravenou zeleninovou ratatouille. Dobrú chuť!
Hotové kuracie prsia podávajte s zeleninovou ratatouille. Podávajte teplé a môžete ozdobiť čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!
Ak chcete pridať extra chuť, môžete do ratatouille pridať trochu červeného vína alebo olivy. Toto jedlo sa skvele hodí aj ako príloha k pečenému zemiakovému pyré.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
355
25g
30g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.