Kuracie prsia so zeleninovou ratatouille
1 kus kuracie prsia
1 kus cuketa
1 kus baklažán
2 kusy paradajky
2 strúčiky cesnak
1 kus cibuľa
1 kus červená paprika
čerstvá podľa chuti bazalka
2 polievkové lyžice olivový olej
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na plátky. Dochute soľou a korením podľa chuti.
Cuketu, baklažána, paradajky, cibuľu a červenú papriku nakrájajte na menšie kúsky. Na panvici si zohrejte olivový olej a orestujte nakrájanú zeleninu spolu s nasekaným cesnakom a bazalkou. Dochute soľou a korením.
Na rozohriatej panvici opečte nakrájané kuracie prsia z oboch strán dozlatista. Po opečení prsia zakryte panvicu pokrievkou a nechajte dusiť na miernom ohni približne 10 - 15 minút, aby sa mäso vnútri dokonale prepeklo a stalo šťavnatým. Nezabudnite občas obrátiť kusy kuracích pŕs, aby sa pekli rovnomerne zo všetkých strán.
Hotové kuracie prsia podávajte s zeleninovou ratatouille. Podávajte teplé a môžete ozdobiť čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!
Pre ešte bohatšiu chuť môžete do zeleninovej ratatouille pridať aj ďalšie obľúbené zeleninové ingrediencie ako baklažán alebo mrkvu. Skúste tiež podávať s čerstvým šalátom a plátkami čerstvého chleba.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
250
15g
25g
10g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.