Lokapetit

Kuracie prsia v medovo-dijonskom marináde

13 ingredencií

40 minút

480 kcal

Popis jedla
Kuracie prsia v medovo-dijonskom marináde je lahodné jedlo plné chutí. Kombinácia medu a dijonskej horčice dodá kuraciemu mäsu jedinečnú chuť a vôňu. Toto jedlo je vhodné ako večera a jeho príprava je rýchla a jednoduchá.
Ingrediencie

1 kus kuracie prsia

100 ml smotana na varenie

50 ml červené víno

1 kus mrkva

1 kus paradajka

2 PL sušená paradajka

1 PL med

2 PL maslo

1 PL dijonská horčica

1 ks cibuľa

2 strúčiky cesnak

podľa chuti soľ

podľa chuti čierne korenie


Postup prípravy

V miske zmiešajte dijonskú horčicu, med, soľ, čierne korenie a červené víno. Kuracie prsia nakrájajte na tenké plátky a nechajte ich marinovať v tejto zmesi aspoň 15 minút.

Na panvici rozohrejte maslo a orestujte nakrájanú cibuľu, mrkvu, cesnak, nakrájanú paradajku a sušenú paradajku. Pridajte trochu soľe a korenia podľa chuti.

Na ďalšej panvici opečte marinované kuracie prsia zo všetkých strán dozlatista. Potom pridajte smotanu na varenie a nechajte krátko povariť.

4. Dokončenie jedla a servírovanie

Podávajte kuracie prsia v medovo-dijonskej marináde s prílohou podľa vlastného výberu. Doporučujeme podávať s ryžou alebo pečenými zemiakmi.

6. Tip na záver

Ak chcete doplniť chuť jedla, môžete pridať do marinády aj trochu citrónovej šťavy. Pre zmenu môžete skúsiť použiť bylinkovú horčicu namiesto dijonskej.

*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
Nutričné hodnoty*

480

Kalorií

45g

sacharidy

30g

bielkoviny

20g

tuky
*údaje su len orientačné

Úprava receptu

Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.


Najpokročilejší generátor receptov na báze AI

Lokapetit predstavuje inovatívny generátor receptov poháňaný umelou inteligenciou. Jednoducho zadajte svoje preferencie a náš pokročilý algoritmus okamžite vytvorí úplne jedinečný recept práve pre vás.