Kuracie stehná s dusenou zeleninou a bylinkovým olejom
2 kusy kuracie stehná
1 kus cuketa
1 kus baklažán
2 kusy paradajky
3 strúčiky cesnak
1 kus cibuľa
1 kus červená paprika
1 väčšia vetvička bazalka
3 polievkové lyžice olivový olej
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Kuracie stehná umyte, osušte a dochuťte soľou a korením. Na rozohriatej panvici opečte stehná z oboch strán dozlatista.
Cuketu, baklažána, paradajky, cibuľu a červenú papriku nakrájajte na menšie kúsky. Na panvici si zohrejte olivový olej a orestujte zeleninu spolu s nasekaným cesnakom a bazalkou. Dochute soľou a korením a nechajte dusiť pod pokrievkou približne 15 - 20 minút.
Vo väčšej miske zmiešajte olivový olej s nasekanou bazalkou a pretlačeným cesnakom. Dochutite soľou a čiernym korením.
Hotové kuracie stehná servírujte s dusenou zeleninou a polejte bylinkovým olejom. Podávajte teplé a môžete ozdobiť čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!
Ak chcete pridať viac chuti zelenine, môžete pridať do dusenej zeleniny trochu bieleho vína alebo dusiť zeleninu v kuracom vývare pre bohatšiu chuť.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
268
15g
25g
12g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.