Lokapetit

Kuracie stehná s zeleninovým ragú a bylinkovým pestom

11 ingredencií

45 minút

355 kcal

Popis jedla
Kuracie stehná sú pečené do zlatista a podávané s lahodným zeleninovým ragú a osviežujúcim bylinkovým pestom. Toto jedlo je ideálne pre obedy a ponúka skvelú kombináciu chutí a vôní.
Ingrediencie

2 kusy kuracie stehná

1 kus mrkva

1 väzok petržlen

1 kus paprika

1 kus cibuľa

100g zelené fazuľky

2 kusy paradajky

1 hrst bazalka

2 polievkové lyžice olivový olej

podľa chuti soľ

podľa chuti čierne korenie


Postup prípravy

Kuracie stehná osušte kuchynským papierom. Očistite ich od prebytočného tuku a kože a osolte a okoreňte z oboch strán.

Kuracie stehná vložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte ich v predhriatej rúre na 200°C asi 30-35 minút, kým nezískajú zlatistú farbu a nebudú prepečené.

Na panvici si zohrejte olivový olej a orestujte nakrájanú cibuľu. Pridajte na kocky nakrájanú mrkvu, papriku, zelené fazuľky a paradajky. Dusíme do zmäknutia zeleniny.

V mixéri zmiešajte bazalku, olivový olej, soľ, čierne korenie a podľa chuti ďalšie bylinky ako petržlen. Mixujte do hladka.

5. Dokončenie jedla a servírovanie

Kuracie stehná podávajte s zeleninovým ragú a polejte ich lahodným bylinkovým pestom. Podávajte teplé a môžete ozdobiť čerstvými bylinkami.

7. Tip na záver

Pre ešte bohatšiu chuť môžete do zeleninového ragú pridať ďalšie obľúbené zeleniny ako cuketu alebo baklažán. Bylinkové pesto môžete prípadne obohatiť o vlašské orechy alebo piniové oriešky.

*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
Nutričné hodnoty*

355

Kalorií

30g

sacharidy

25g

bielkoviny

15g

tuky
*údaje su len orientačné

Úprava receptu

Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.


Inteligentné nakupovanie s AI

Objavte jednoduchý spôsob, ako si naplánovať jedálniček, vytvoriť prispôsobené nákupné zoznamy a dodržať svoj rozpočet – všetko na pár klikov.