Kuskusová misa s tuniakom a avokádom
100 g kuskus
100 g biele maslové fazule
1 ks avokádo
150 g tuniak (konzervovaný)
1 ks cibuľa
100 g kukurica
2 polievkové lyžice olivový olej
2 polievkové lyžice citrónová šťava
podľa chuti soľ
podľa chuti piper
na ozdobenie čerstvý koriander
V hrnci priveďte 200 ml vody do varu. Pridajte kuskus, soľ a 1 polievkovú lyžicu olivového oleja. Zmiešajte a zakryte, potom nechajte stáť 5 minút, aby kuskus absorboval vodu.
Biele maslové fazule sceďte a opláchnite pod tečúcou vodou. Potom ich pridajte do hrnca s kuskusom a jemne premiešajte.
Cibuľu nakrájajte na malé kocky. Na panvici rozohrejte 1 polievkovú lyžicu olivového oleja a pridajte cibuľu. Smažte na strednom ohni asi 3-4 minúty, až zmäkne a získa zlatistú farbu.
Pridajte do panvice s cibuľou konzervovaného tuniaka (vyžmýkaného) a kukuricu. Zmiešajte a varte ďalších 2-3 minúty, kým sa všetko dobre prehreje.
Avokádo rozkrojte, odstráňte kôstku a lyžicou vyberte dužinu. Nakrájajte na plátky alebo kocky a pokvapkajte citrónovou šťavou, aby nezhnedlo.
Do hrnca s kuskusom a fazuľami pridajte zmes tuniaka, cibuľu a kukuricu. Dobre premiešajte a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
Kuskusovú zmes rozložte na tanier a navrch pridajte plátky avokáda. Ozdobte čerstvým koriandrom a podávajte ihneď, aby ste si vychutnali sviežosť avokáda a kombináciu chutí.
Pre vylepšenie receptu môžete pridať aj čerstvú zeleninu, ako sú cherry paradajky alebo uhorky, ktoré dodajú sviežosť. Ak nemáte tuniaka, môžete ho nahradiť grilovaným kuracím mäsom alebo fazuľou pre vegetariánsku verziu.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
435
45g
30g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.