Kuskusový šalát s kačacími prsiami a granátovým jablkom
1 kus kačacie prsia
100g kuskus
1 kus granátové jablko
1 kus mandarínka
veľká hrst rukola
pár listov bazalka
2 polievkové lyžice olivový olej
1 polievková lyžica med
podľa chuti soľ
Na túto fázu prípravy budete potrebovať kačacie prsia, soľ a panvicu. Začnite tým, že kačacie prsia osolíte podľa vlastného vkusu. Potom rozohrejte panvicu na strednom ohni a pridajte prsia. Opečte ich dozlatista z oboch strán, čo zvyčajne trvá približne 5 - 7 minút z každej strany, v závislosti od hrúbky mäsa. Po upečení nechajte prsia odpočívať asi 5 minút, aby mohli mäkké šťavy vnútri mäsa sa rovnomerne rozložiť. Potom kačacie prsia nakrájajte na tenké plátky pomocou ostrého noža a pripravené mäso môžete ďalej použiť pre zostavenie šalátu.
Kuskus zalijeme vriacou vodou podľa návodu na obale a necháme odstáť pod pokrievkou, následne rozpláchneme studenou vodou.
Granátové jablko očistíme a rozdelené na šťavnaté jadierka. Mandarínku olúpeme a rozdelíme na segmenty.
V miske zmiešame olivový olej, med, soľ a citrónovú šťavu. Dochutíme podľa chuti.
V miske zmiešame kuskus, nakrájané kačacie prsia, granátové jablko, mandarínku, rukolu a bazalku. Zalejeme pripraveným dresingom a dôkladne premiešame.
Hotový kuskusový šalát s kačacími prsiami a granátovým jablkom môžete podávať teplý alebo studený. Na záver môžete posypať šalát ešte čerstvo nasekanými vlašskými orechmi pre extra chuťový zážitok.
Ak chcete pridať viac šťavnatosti šalátu, môžete do dresingu pridať aj trochu čerstvo stlačenej mandarínky. Ďalšou možnosťou je pridanie pražených vlašských orechov alebo skvostných sušených brusníc pre kontrast v chuti.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
468
65g
25g
12g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.