Luxusné špargľové cestoviny s hubami a parmezánom
200g špargľa
80g cestoviny
150g šampiňóny
50g parmezán
1 polievková lyžica čerstvý petržlen
1 strúčik cesnaku
2 polievkové lyžice maslo
50ml biele víno
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
100ml smotana na varenie
Špargľu umyte, očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Šampiňóny očistite a nakrájajte na plátky. Nastrúhajte parmezán, nasekajte petržlen a nadrobno nakrájajte cesnak.
Uvaríme cestoviny al dente v osolenej vode podľa návodu na obale. Potom scedíme a necháme stranou.
Rozohrejte maslo na panvici, pridajte nadrobno nakrájaný cesnak a restujte ho na miernom ohni. Pridajte nakrájanú špargľu a šampiňóny. Orestujte dozlatista. Zalejte bielym vínom a nechajte omáčku zredukovať. Pomaly pridávajte smotanu na varenie a nechajte podusť.
Zmiešajte uvarené cestoviny s omáčkou. Na záver pridajte nasekaný petržlen a nastrúhaný parmezán. Dochutite soľou a korením podľa chuti.
Podávajte teplé, posypané čerstvým petržlenom a ďalším parmezánom. Pre dokonalý zážitok podávajte s čerstvo nasekaným pažítkom a kvapkou extra panenského olivového oleja.
Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete pridať do omáčky trochu citrónovej kôry a čerstvo mletého čierneho korenia. Alternatívne môžete ozvláštniť jedlo pridaním kúskov upečeného pancetty.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
400
40g
15g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.