Luxusné špargľové cestoviny s hubami, krevetami a trúflami
200g špargľa
100g cestoviny
100g šampiňóny
50g parmezán
1 polievková lyžica čerstvý petržlen
1 strúčik cesnaku
2 polievkové lyžice maslo
50ml biele víno
100g krevety
1ks trúfle
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
2 polievkové lyžice smotana na varenie
Špargľu umyte, očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Šampiňóny očistite a nakrájajte na plátky. Nasekajte petržlen, nastrúhajte parmezán. Krevety očistite a zbavte čriev. Nakrájajte trúfle na tenké plátky.
Cestoviny uvaríme al dente v osolenej vode podľa návodu na obale. Potom scedíme a necháme stranou.
Rozohrejte maslo na panvici, pridajte nadrobno nakrájaný cesnak a restujte ho na miernom ohni. Pridajte nakrájanú špargľu, huby a krevety. Orestujte dozlatista. Zalejte bielym vínom a nechajte omáčku zredukovať. Pomaly pridávajte smotanu na varenie a nechajte podusť.
Zmiešajte uvarené cestoviny s omáčkou. Na záver pridajte nasekaný petržlen a nastrúhaný parmezán. Podávajte teplé, posypané plátkami trúflí a ďalším parmezánom. Jedlo servírujte na teplých tanieroch.
Pre ešte výraznejšiu chuť môžete pridať do omáčky trochu smotany na varenie a na záver obložiť jedlo podávané na tanieri tenkými plátkami čerstvého trúfla.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
395
45g
20g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.