Luxusné zapekané zeleninové jedlo s cícerom a sýrovou omáčkou
100g cícer
1 ks cuketa
1 ks baklažán
2 ks paradajky
200ml mlieko
100g sýr gouda
2 strúčiky cesnak
2 polievkové lyžice olivový olej
1 ks bobkový list
na dochutenie čerstvá petržlenová vňať
50g parmezán (voliteľné)
50g slanina (voliteľné)
Cícer prepláchnite a nechajte namočený vo vode cez noc. Potom uvaríme cícer v osolenej vode, kým nebude mäkký, asi 30-40 minút. Odstavte a scedite.
Očistite cuketu, baklažána a paradajky. Nakrájajte cuketu a baklažána na tenké plátky, paradajky na kolesá.
Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte posekaný cesnak a orestujte ho. Potom pridajte mlieko a nechajte zohriať. Nakoniec pridajte strúhaný syr Gouda a nechajte ho rozpustiť.
Do zapiekacej misy vložte upečené plátky cukety, baklažána a paradajky, pridajte uvarený cícer. Zalejte sýrovou omáčkou a premiešajte. Navrch položte bobkový list.
Zapekajte v predhriatej rúre na 180°C asi 25 minút, kým zapekanie nezíská zlatistú farbu.
Zapekané zeleninové jedlo s cícerom a sýrovou omáčkou podávajte teplé, posypané čerstvou petržlenovou vňaťou. Skvelo sa hodí aj k čerstvému chlebu.
Ak chcete pridať viac bohatosti do jedla, môžete do sýrovej omáčky pridať trochu nastrúhaného parmezánu alebo kúsky slaniny pre extra chuťový zážitok.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
395
45g
20g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.