Malinový cheesecake
200g sušienky
100g maslo
300g krémový syr
150g práškový cukor
200ml smotana na šľahanie
300g maliny
1 lyžička vanilkový extrakt
2 vajcia
1 lyžica citrónová šťava
Rozdrvte sušienky na jemný prášok. Môžete to urobiť v mixéri alebo ich vložiť do igelitového vrecka a rozdrviť valčekom. Roztopte maslo v hrnci na miernom ohni a potom ho zmiešajte s rozdrvenými sušienkami. Vzniknutú zmes natlačte na dno tortovej formy (priemer 20 cm) a nechajte stuhnúť v chladničke aspoň na 15 minút.
V miske zmiešajte krémový syr a práškový cukor. Pomocou mixéra šľahajte na strednej rýchlosti, až kým zmes nebude hladká a krémová. Potom pridajte vajcia, vanilkový extrakt a citrónovú šťavu. Šľahajte, kým sa všetko dobre nespojí. Nakoniec do zmesi opatrne vmiešajte smotanu na šľahanie.
Z 300g malín si odložte niekoľko na ozdobenie a zvyšok opatrne vmiešajte do krémovej zmesi. Snažte sa maliny nerozdrviť príliš, aby sa zachovali kusy ovocia.
Predhrejte rúru na 160 °C. Nalejte krémovú zmes na pripravený základ zo sušienok a jemne vyrovnajte povrch. Pečte v predhriatej rúre 45 minút, alebo kým nie je stred cheesecaku trochu pevný. Po upečení nechajte cheesecake vychladnúť pri izbovej teplote a potom ho vložte do chladničky na minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc.
Po stuhnutí cheesecaku ho opatrne vyberte z formy. Ozdobte ho zvyšnými malinami a môžete pridať aj šľahačku. Cheesecake podávajte chladený, aby si zachoval svoju krémovú textúru a sviežu chuť.
Na vylepšenie chuti môžete pridať do krémovej zmesi nastrúhanú kôru z citróna alebo limetky. Pre variantu s iným ovocím môžete skúsiť použiť jahody alebo čučoriedky miesto malín.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
457
50g
8g
25g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.