Medovo-sojové kuracie stehná s citrónovo-bazalkovou ryžou a grilovanou cuketou
2 kusy kuracie stehná
2 polievkové lyžice med
1 šálka ryža
3 polievkové lyžice sojová omáčka
1 kus citrón
1 hrst čerstvá bazalka
1 kus cuketa
1 kus paradajka
na ozdobenie olivy
1 šálka hnedá ryža
podľa chuti čierne korenie
V miske zmiešajte med, sojovú omáčku, šťavu z polovice citróna a nasekanú bazalku. Kuracie stehná dôkladne natrite marinádou a nechajte odpočívať v chladničke aspoň 30 minút.
Ryžu uvaríme podľa pokynov na obale. Po uvarení pridáme citrónovú šťavu a nasekanú bazalku, premiešame a necháme pod pokrievkou odstáť.
Cuketu nakrájame na plátky, osolíme a opečieme na grile z oboch strán dozlatista.
Kuracie stehná pečieme v predhriatej rúre na 200°C približne 25-30 minút, pravidelne ich polievajte zvyšnou marinádou.
Hotové kuracie stehná podávame s citrónovo-bazalkovou ryžou, grilovanou cuketou, čerstvou paradajkou, olivami a posypané čiernym korením.
Ak chcete trochu zmeniť chuť jedla, môžete pridať do marinády kurča aj trochu pikantného korenia alebo dochutiť ryžu opekanými vlašskými orechami.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
455
45g
35g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.