Mexické kuracie stehná s pikantnou paprikou
2 kusy kuracie stehná
1 ks baklažán
2 kusy paprika chili
3 kusy čili papričky
1 väzok čerstvá koriander
z 1 citróna citronová šťava
1 lyžica hnedý cukor
1 lyžica bazalka
1 lyžička oregano
2 lyžice majonéza
250 g rajčiak
Kuracie stehná očistite a nakrájajte na menšie kusy. Baklažána nakrájajte na plátky. Papriku chili a čili papričky nasekajte. Čerstvý koriander nasekajte a citróna vytlačte šťavu.
Do misky pridajte kuracie kúsky, citrónovú šťavu, hnedý cukor, bazalku a oregano. Dobre premiešajte a nechajte marinovať aspoň 20 minút.
V miske zmiešajte nasekanú papriku chili, čili papričky a koriander. Pridajte majonézu a premiešajte.
Kuracie kúsky upečte v rúre na 200°C asi 25 - 30 minút, kým nebudú zlatisto hnedé.
Hotové kuracie stehná podávajte s pikantnou omáčkou a rajčiakom. Podávajte s ryžou alebo tortilou a ozdobte čerstvým koriandrom. Dobrú chuť!
Na ešte pikantnejšiu verziu môžete pridať viac čili papričiek alebo zvýrazniť chuť koriandra.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
435
45g
30g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.