Pečené bataty s fazuľami a parmezánom
200g biele maslové fazule
50g parmezán
1 ks bataty
1 ks cibuľa
1 vetvička šalvia
2 plátky slanina
1 ks čili papričky
2 polievkové lyžice olivový olej
podľa chuti soľ
podľa chuti korenie
Bataty očistite, nakrájajte na menšie kocky a vložte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pokvapkajte olivovým olejom, osolte a okorente podľa chuti. Pečte v rúre predhriatej na 200°C asi 20 minút.
Cibuľu nakrájajte na drobné kúsky, slaninu na pásiky a čili papričku nasekajte na drobné kúsky. Orestujte cibuľu na panvici so slaninou a pridajte čili papričku a šalviu. Pridajte fazule a krátko povarte.
Nakoniec zmes zeleniny a fazúľ vmiešajte do upiecených batátov. Posypte nadrobno nastrúhaným parmezánom a podávajte ešte teplé. Dobrú chuť!
Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete pridať viac parmezánu alebo dochutiť jedlo čerstvým tymiánom. Alternatívne môžete skúsiť pridať kúsok chorizo klobásy pre pikantnejší zážitok.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
404
54g
20g
12g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.