Pečené bravčové plece s fenikelom, pórom a zemiakmi
300g bravcove plece
1 ks fenikel
1 ks pór
1 ks mrkva
2 ks zemiaky
1 ks cibuľa
3 strúčiky česnek
1 vetvička rozmarín
100ml mlieko
1 lyžička cukor
podľa chuti soľ
podľa chuti paprika
Bravčové plece očistite a nakrájajte na väčšie kúsky. Fenikel, pór, mrkvu, zemiaky, cibuľu a česnek očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Rozmarín nasekajte.
V miske zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, nasekaný rozmarín, soľ a korenie. Marinujte nakrájané bravčové mäso v tejto zmesi aspoň 30 minút.
Zemiaky ošúpte, nakrájajte na plátky a vložte do vriacej osolenej vody. Varíme cca 10 minút, potom scedíme.
Na panvici opražte cibuľu a česnek. Pridajte nakrájaný fenikel, pór a mrkvu a dusíme do mäkka. Dochutíme soľou, cukrom a paprikou.
Vložte marinované mäso, zemiaky a dusenú zeleninu do pekáča. Pekeme v predhriatej rúre na 180°C približne 45 minút alebo kým mäso nie je dokonale prepečené.
Podávajte teplé. Lahôdku môžete ozdobiť čerstvým nasekaným koriandrom a podávať so šalátom či čerstvým chlebom.
Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete marinovať bravčové plece v zmesi citrónovej šťavy, olivového oleja a čerstvého rozmarínu pred pečením. Ako variáciu môžete pridať k jedlu na konci jemne nasekanú petržlenovú vňať.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
500
35g
45g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.