Pečené bravčové s zemiakmi a cesnakom
200g zemiaky
150g bravčové mäso
3 strúčiky cesnak
1 ks cibuľa
2 polievkové lyžice olivový olej
na dochutenie petržlen
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Zemiaky očistite, opláchnite a nakrájajte na menšie kúsky. Bravčové mäso nakrájajte na plátky. Cesnak a cibuľu nakrájajte na jemné kúsky.
Rúru predhrejte na 180 stupňov Celzia. Zemiaky, bravčové mäso, cesnak a cibuľu vložte do pekáča. Pridajte olivový olej, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešajte.
Pekáč vložte do vyhriatej rúry a pecťte približne 40 - 45 minút, alebo kým mäso nie je dobre prepečené a zemiaky mäkké. Počas pečenia občas premiešajte.
Jedlo je hotové, keď mäso je pečené a zemiaky mäkké. Podávajte posypané nasekaným petržlenom. Podávajte teplé. Dobrú chuť!
Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete do zemiakov pridať trochu rozmarínu alebo tymiánu a na konci polejte mäso výpekom z pečenia.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
355
35g
20g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.