Lokapetit

Pečené bravčové s zemiakmi a cesnakom

8 ingredencií

60 minút

355 kcal

Popis jedla
Pečené bravčové s zemiakmi a cesnakom je lahodné jedlo, ktoré spojuje chute bravčového mäsa s dochutom cesnaku a zemiakov. Tento recept je ideálny na sýty obed plný chutí a vôní.
Ingrediencie

200g zemiaky

150g bravčové mäso

3 strúčiky cesnak

1 ks cibuľa

2 polievkové lyžice olivový olej

na dochutenie petržlen

podľa chuti soľ

podľa chuti čierne korenie


Postup prípravy

Zemiaky očistite, opláchnite a nakrájajte na menšie kúsky. Bravčové mäso nakrájajte na plátky. Cesnak a cibuľu nakrájajte na jemné kúsky.

Rúru predhrejte na 180 stupňov Celzia. Zemiaky, bravčové mäso, cesnak a cibuľu vložte do pekáča. Pridajte olivový olej, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešajte.

Pekáč vložte do vyhriatej rúry a pecťte približne 40 - 45 minút, alebo kým mäso nie je dobre prepečené a zemiaky mäkké. Počas pečenia občas premiešajte.

4. Dokončenie jedla a servírovanie

Jedlo je hotové, keď mäso je pečené a zemiaky mäkké. Podávajte posypané nasekaným petržlenom. Podávajte teplé. Dobrú chuť!

6. Tip na záver

Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete do zemiakov pridať trochu rozmarínu alebo tymiánu a na konci polejte mäso výpekom z pečenia.

*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
Nutričné hodnoty*

355

Kalorií

35g

sacharidy

20g

bielkoviny

15g

tuky
*údaje su len orientačné

Úprava receptu

Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.


Najpokročilejší generátor receptov na báze AI

Lokapetit predstavuje inovatívny generátor receptov poháňaný umelou inteligenciou. Jednoducho zadajte svoje preferencie a náš pokročilý algoritmus okamžite vytvorí úplne jedinečný recept práve pre vás.