Pečené kuracie mäso s karfiolom a zemiakmi a cesnakovou omáčkou
2 ks zemiaky
1 hlávka karfiol
200g kuracie mäso
3 strúčiky cesnak
2 polievkové lyžice olivový olej
1 kus citrón
na dochutenie petržlen
na dochutenie bazalka
1 pohár šťava z pomaranča
1/2 pohára mlieko
1 polievková lyžica maslo
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Kuracie mäso očistite a nakrájajte na kocky. Osolte a okoreňte podľa chuti.
Zemiaky očistite, nakrájajte na tenké plátky a karfiol rozdelený na malé rôzne kvety. Zemiaky a karfiol varte vo vriacej vode asi 5 minút, potom scedite.
Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte nasekaný cesnak. Pridajte šťavu z pomaranča, mlieko, maslo, soľ a čierne korenie. Variť a miešať asi 5 minút, kým omáčka nezhustne.
Na plech položte kuracie mäso, zemiaky a karfiol. Polievkovou lyžicou polejte kuracie mäso omáčkou. Pečte v predhriatej rúre na 200°C asi 20 minút, kým mäso nie je prepečené a zemiaky zlatisto hnedej farby.
Podávajte teplé posypané nasekaným petržlenom a bazalkou. Doplňte citrónovými šťavami podľa chuti a podávajte s čerstvo upečeným chlebom.
Pre ešte väčšiu chuťovú exploziu môžete pridať k omáčke trochu červeného chilli alebo koriandra. Ak preferujete vegetariánsku verziu, kuracie mäso nahraďte pečeným tofu.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
415
45g
25g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.