Pečené kuracie prsia s omáčkou zo sušených sliviek
100 g sušené slivky
200 g kuracie prsia
2 strúčiky cesnak
1 ks cibuľa
250 ml kurací vývar
1 polievková lyžica med
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
1 čajová lyžička rozmarín
200 g zemiaky
Začnite tým, že si pripravíte všetky suroviny. Sušené slivky nakrájajte na menšie kúsky, cibuľu a cesnak nasekajte na jemno. Kuracie prsia umyte a osušte papierovou utierkou. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky.
Na panvici rozohrejte 1 polievkovú lyžicu oleja na strednom ohni. Pridajte nasekanú cibuľu a smažte ju asi 3-4 minúty, kým nezmäkne. Potom pridajte nasekaný cesnak a smažte ďalšie 1-2 minúty, kým nezíska zlatistú farbu.
Kuracie prsia osolte a okoreňte čiernym korením a rozmarínom. Na tej istej panvici, kde ste smažili cibuľu a cesnak, pridajte kuracie prsia a restujte ich približne 5-6 minút z každej strany, až kým nie sú zlatohnedé.
Keď sú kuracie prsia hotové, pridajte na panvicu nakrájané slivky, med a kurací vývar. Dobre premiešajte a priveďte k varu, potom znížte teplotu a nechajte variť ďalších 10-15 minút, aby omáčka zhustla.
Zemiaky uvarte v osolenej vode asi 15-20 minút, kým nie sú mäkké. Po uvarení ich sceďte a môžete ich podávať s omáčkou.
Kuracie prsia podávajte na tanieri poliate omáčkou zo sliviek a vedľa pridajte uvarené zemiaky. Môžete ozdobiť čerstvými bylinkami a podávať s obľúbeným šalátom.
Pre vylepšenie chuti môžete pridať aj trošku bieleho vína do omáčky alebo použiť čerstvé bylinky ako tymián. Ak chcete, môžete zemiaky nahradiť ryžou alebo kuskusom.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
390
45g
30g
10g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.