Pečené lososové filety s pečenou brokolicou a šťavnatým paradajkovým šalátom
200g lososové filety
1 hlávka brokolica
100g cherry paradajky
1 ks červená cibuľa
1 polievková lyžica čerstvá petržlenová vňať
2 polievkové lyžice olivový olej
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
1 ks citrón
Lososové filety osušte kuchynským utierkou a položte do pekáča. Pokvapkajte olivovým olejom, osolte a okoreňte. Pečte v rúre vyhriatej na 180°C po dobu 20 minút.
Brokolicu očistite, rozdeľte na ružičky a umyte pod vodou. Položte na plech vyložený papierom na pečenie, pokvapkajte olivovým olejom, osolte a okoreňte. Pečte v rúre spolu s lososom po dobu 15-20 minút.
Cherry paradajky nakrájajte na polovičky, cibuľu nakrájajte na tenké krúžky. V miske zmiešajte paradajky, cibuľu, nasekanú petržlenovú vňať, olivový olej, soľ a čierne korenie.
Na tanieri servírujte pečené lososové filety s brokolicou a paradajkovým šalátom. Podávajte teplé a okoreňte podľa chuti. Podávajte s čerstvým citrónom na dochutenie.
Pre ešte intenzívnejšiu chuť môžete lososa pred pečením marinovať vo vlastnej zmesi oleja, citrónovej šťavy a čerstvých bylín. Brokolicu môžete pred pečením posypať nastrúhaným parmezánom pre ešte chutnejší výsledok.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
250
15g
25g
10g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.