Pečené tofu so zeleninovým šalátom
200g tofu
1 ks mrkva
100g karfiol
100g brokolica
50g špenát
50g ryža
30g kukuričné klíčky
1 ks červená paprika
1 polievková lyžica koriander
podľa chuti čili
Tofu nakrájajte na plátky a nechajte ho odkvapkať. V miske si pripravte marinádu z sójovej omáčky, čerstvého mletého česnaku a strúhaného zázvoru. Marinujte tofu aspoň 30 minút.
Pečte marinované tofu v rúre predhriatej na 180°C po dobu 20 minút alebo kým nebude zlatohnedé.
Mrkvu nastrúhajte, karfiol a brokolicu nakrájajte na menšie kúsky. Do misy pridajte špenát, kukuričné klíčky, nakrájanú červenú papriku a jemne nasekaný koriander.
Podávajte pečené tofu s zeleninovým šalátom na tanieri spolu s uvarenou ryžou. Podľa chuti môžete dochutiť čili. Dobrú chuť!
Na zvýraznenie chuti môžete marinovať tofu v mixe sójovej omáčky, česnaku a zázvoru pred pečením. Zeleninový šalát môžete obohatiť o ďalšie obľúbené ingrediencie ako avokádo, orechy alebo sušené paradajky.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
376
42g
25g
12g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.