Pečený losos so zeleninovým karfiolovým pyré
1 väčší hlávkový karfiol
100g brokolica
30g parmezán
150g losos
2 strúčiky cesnak
na dochutenie petrezlen
1 kus citron
50ml mlieko
20g maslo
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Osušte lososa kuchynským papierom a jemne osoľte a okoreňte čiernym korením. Na panvici s trochou oleja rozohrejte na strednom ohni. Položte lososa na vyhriatu panvicu a opečte ho z oboch strán dozlatista. Celkový čas opekania by mal byť približne 4-5 minút na každej strane, v závislosti od hrúbky kúsku lososa. Po opečení presuňte lososa na plech na pečenie a pokračujte podľa ďalších krokov receptu.
1. Do veľkého hrnca nalejte dosť vody tak, aby pokryla karfiol a brokolicu. Pridajte dostatočné množstvo soli a nechajte vodu prevrieť. 2. Potom pridajte na kocky nakrájaný karfiol a brokolicu do vriacej osolenej vody a varíme ich do mäkka. Trvá to zvyčajne približne 8-10 minút, ale skontrolujte mäkkosť zeleniny v priebehu varenia. 3. Keď sú karfiol a brokolica mäkké, sceďte ich cez cedník a nechajte odkvapkať. 4. Potom pretlačte uvarený karfiol a brokolicu dohladka pomocou šľahača na zemiaky alebo vidličky. 5. Pridajte nastrúhaný parmezán, mlieko a maslo a dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili dohromady. 6. Dochutite soľou a korením podľa vlastného vkusu. Karfiolové pyré by malo byť krémovité a lahodné, pripravené na servírovanie s lososom.
Nakrájajte lososa na plátky a servírujte ho s karfiolovým pyré. Ozdobte čerstvým petržlenom a citrónovými šťavami. Podávajte ešte teplé.
Ak chcete pridať extra šťavnatosť zeleninovému pyré, môžete pridať kúsok čerstvého petržlenu alebo šťavu z citróna. Losos môžete tiež pred pečením marinovať v zmesi citrónovej šťavy, cesnaku a olivového oleja.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
360
15g
30g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.