Plnené papriky so špenátom, hovädzinou a fetou
200g hovädzie mäso
100g špenát
2 ks červené papriky
50g feta syr
1 ks cibuľa
2 strúčiky cesnak
200ml paradajková omáčka
1 šálka ryža
2 polievkové lyžice píniové oriešky
1 polievková lyžica koprová vňať
1 polievková lyžica mäta
Nakrájajte cibuľu a cesnak na jemné kocky. Opláchnite špenát a nakrájajte ho na menšie kúsky. Na panvici opražte píniové oriešky, kým nezhnednú.
Na panvici orestujte cibuľu a cesnak, pridajte hovädzie mäso a orestujte dozlatista. Pridajte nakrájaný špenát a nechajte zvädnúť. Nakoniec pridajte do plnky nasekanú fetu a premiešajte.
Papriky očistite od jadier a naplňte pripravenou plnkou. Vložte do pekáča a zalejte paradajkovou omáčkou. Prikryte a dajte piecť do rúry na 180°C asi 30 minút.
Ryžu uvaríme podľa návodu na obale. Po uvarení pridajte do ryže nasekanú kôpr a mätu.
Plnené papriky podávajte s dochutenou ryžou. Podávajte teplé a podľa chuti môžete posypať nasekanou čerstvou mätou.
Ak chcete recept ešte obohatiť, môžete do plnky pridať aj sušené paradajky alebo čierne olivy. Alternatívne môžete použiť kuracie mäso namiesto hovädzieho pre jemnejšiu chuť.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
427
45g
28g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.