Plnené paradajky s hovädzím mäsom a cibuľkou
1 kus jarná cibuľka
200 g mleté hovädzie
1 kus červená cibuľa
50 g fazuľa
4 kusy paradajky
100 g ryža
50 g parmezán
50 ml červené víno
1 polievková lyžica petržlenová vňať
1 čajová lyžička oregano
2 kusy strúčiky cesnaku
Jemne nasekajte jarnú cibuľku a cesnak. Nastrúhajte parmezán. Očistite a nakrájajte červenú cibuľu na malé kocky. Paradajky odkrojte vrch a vydlabte vnútro.
Na panvici orestujte jemne nasekanú jarnú cibuľku s cesnakom. Pridajte mleté hovädzie mäso a orestujte dozlatista. Pridajte nakrájanú červenú cibuľu, fazuľu, ryžu, oregano a petržlenovú vňať. Zalejte červeným vínom a dusíme do zahustenia.
Plnku nasypte do vydlabaných paradajok. Posypte parmezánom a oreganom. Paradajky postavte do pekáča a pečte v rúre na 180°C asi 20 minút.
Plnené paradajky s hovädzím mäsom a cibuľkou podávajte teplé. Ozdobte petržlenovou vňaťou a ďalším strúhaným parmezánom. Podávajte ako hlavné jedlo.
Ak chcete pridať extra chuť, môžete do plnky pridať nastrúhaný parmezán alebo nahradiť časť mletého hovädzieho mäsa mletou bravčovinou.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
455
45g
35g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.