Pšeno s ovocím a orechmi
100 g pšeno
250 ml mandľové mlieko
1 ks banán
1 ks jablko
30 g vlašské orechy
1 lyžica med
1/2 lyžičky škorica
štipka soľ
Pšeno prepláchnite pod tečúcou vodou, aby ste odstránili nečistoty. V hrnci zohrejte mandľové mlieko na strednom ohni a pridajte prepláchnuté pšeno a štipku soli. Priveďte k varu, potom znížte teplotu a varte pod pokrievkou asi 15 minút, alebo kým pšeno neabsorbovalo väčšinu tekutiny a nezmäklo.
Zatiaľ čo sa pšeno varí, očistite banán a jablko. Banán nakrájajte na plátky a jablko na drobné kocky. V miske zmiešajte nakrájané ovocie a posypte ich škoricou. Môžete pridať aj lyžicu medu pre extra sladkosť.
Vlašské orechy nasekajte na menšie kúsky. Môžete ich opražiť na suchej panvici na strednom ohni 3-5 minút, aby sa zvýraznila ich chuť. Sledujte ich, aby sa nespálili.
Keď je pšeno hotové, odstavte ho z ohňa a nechajte ho niekoľko minút na pokrievke. Potom ho premiešajte s ovocím a nasekanými orechmi. Môžete pridať aj zvyšný med podľa chuti.
Jedlo servírujte do hlbokého taniera alebo misky. Môžete ho ozdobiť ďalšími plátkami banánu alebo orechmi na vrchu. Pšeno s ovocím a orechmi môžete podávať teplé alebo studené, podľa preferencií.
Pre vylepšenie receptu môžete pridať aj iné druhy ovocia, ako sú bobuľové plody alebo mango. Môžete tiež zameniť vlašské orechy za lieskovce alebo mandle, aby ste získali rôzne chutové variácie.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
542
80g
15g
18g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.