Ružičkový kel s vajcom a šampiňónmi
jedna menšia hlávka ružičkový kel
2 kusy vajcia
100g šampiňóny
50g šunka
2 lyžice smotana
1 kus cibuľa
50ml mlieko
1 lyžica maslo
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Ružičkový kel očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Nakrájajte cibuľu a šampiňóny na drobné kúsky. Na panvici rozohrejte maslo.
Na rozohriatom masle orestujte cibuľu a pridajte šampiňóny, orestujte do zlatista.
Pridajte ružičkový kel a nakrájanú šunku, premiešajte a nechajte dusiť pár minút.
V inom hrnci uvarte vajcia natvrdo, ošúpte a nakrájajte na štvorce.
Podávajte ružičkový kel s vajcom a šampiňónmi posypaný čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávajte teplé.
Pre vylepšenie receptu môžete pridať na vrch posypanie strúhaným syrom a zapiecť v rúre na zlatistú farbu.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
234
9g
18g
14g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.