Šalát so soba rezancami, cuketou a paradajkami
50g soba rezance
1 kus cuketa
2 kusy paradajky
1 hrst rukola
2 polievkové lyžice olivový olej
1 polievková lyžica balzamikový ocot
1 polievková lyžica slnečnicové semiačka
1 čajová lyžička med
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Soba rezance uvaríme podľa návodu na obale. Cuketu a paradajky umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Rukolu dôkladne opláchneme a osušíme.
V malej miske zmiešame olivový olej, balzamikový ocot, med, soľ a čierne korenie. Premiešame do hladka.
Do veľkej misy vložíme uvarené soba rezance, nakrájanú cuketu a paradajky. Pridáme rukolu a premiešame. Na záver polejeme zálievkou a posypeme slnečnicovými semiačkami.
Šalát so soba rezancami, cuketou a paradajkami môžete podávať ľahko posypaný ďalšími slnečnicovými semiačkami a s kúskom čerstvého chleba. Skvelé ako rýchly a zdravý obed.
Pre ďalšie chuťové obohatenie môžete pridať do šalátu kúsky mozzarelly alebo opečené vlašské orechy. Alternatívne môžete použiť iné druhy cestovín namiesto soba rezancov, ako napríklad celozrnné špagety.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
347
45g
8g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.