Šošovicový guláš s paprikou a ryžou
100g červená šošovica
1 kus červená paprika
50g ryža
1 kus cibuľa
1 lyžička mleté papriky
2 kusy paradajky
100ml mlieko
1 polievková lyžica maslo
podľa chuti korenie
podľa chuti soľ
Červenú šošovicu prepláchnite pod tečúcou vodou a nechajte namočenú vo vode aspoň 30 minút. Cibuľu nakrájajte na jemné kúsky, papriku a paradajky nakrájajte na menšie kocky.
Na panvici rozohrejte maslo a orestujte cibuľu. Pridajte nakrájanú papriku a paradajky a nechajte krátko restovať. Potom pridajte namočenú šošovicu, mletú papriku, korenie a soľ.
Zalejte zmes mliekom a varte na miernom ohni asi 20-25 minút, kým šošovica nezmäkne a guláš zhustne.
Ryžu uvaríme podľa pokynov na obale.
Podávajte šošovicový guláš s paprikou na uvarenú ryžu. Dobrú chuť!
Ak chcete pridať pikantnejšiu chuť, môžete do guláša pridať trochu korenia alebo čili. Pre vegetariánsku verziu receptu môžete nahradiť mäso mäsovými náhradami.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
350
50g
15g
10g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.