Špagety s parížskou omáčkou
100 g špagety
200 g paradajkový pretlak
2 ks paradajky
1 ks paprika
100 g párky
1 ks cibuľa
2 strúčiky cesnak
2 polievkové lyžice olivový olej
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
čerstvá, na ozdobenie bazalka
30 g, nastrúhaný parmezán
Začnite tým, že si pripravíte všetky ingrediencie. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemno, papriku na malé kocky a paradajky na plátky. Párky nakrájajte na kolieska.
V hrnci priveďte vodu do varu a pridajte štipku soli. Keď voda začne vrieť, pridajte špagety a varte ich podľa pokynov na obale, zvyčajne 8-10 minút, kým nie sú al dente. Po uvarení ich sceďte a odložte bokom.
Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a restujte ich 2-3 minúty, kým nezmäknú a nezačnú voňať. Potom pridajte papriku a párky a restujte ďalších 5 minút, kým sa párky nezohrejú a paprika nezmäkne.
Pridajte paradajkový pretlak a nakrájané paradajky do panvice. Osoľte a okoreňte podľa chuti a varte na strednom ohni ďalších 5-7 minút, kým omáčka nezíska hustú konzistenciu. Na konci pridajte čerstvú bazalku a dobre premiešajte.
Do panvice s omáčkou pridajte scedené špagety a dobre premiešajte, aby sa špagety obalili omáčkou. Nechajte na ohni ešte 1-2 minúty, aby sa všetko prepojilo.
Na tanier naservírujte špagety s parížskou omáčkou a posypte nastrúhaným parmezánom. Ozdobte čerstvou bazalkou a podávajte horúce, aby ste si vychutnali plnú chuť tohto jedla.
Pre vylepšenie chuti môžete pridať aj niekoľko olív alebo špenát. Rovnako môžete experimentovať s rôznymi druhmi párkov, napríklad kuracími alebo morčacími, ktoré sú zdravšou alternatívou.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
560
70g
25g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.