Špenátové cestoviny s paradajkami
2 hrste baby špenát
200g paradajkový pretlak
100ml mlieko
2 ks paradajky
80g cestoviny
2 lyžice olivový olej
1 ks cibuľa
na dochutenie čerstvá bazalka
podľa chuti strúhaný parmezán
Baby špenát opláchnite a osušte. Cibuľu nakrájajte na jemné kúsky. Paradajky nakrájajte na drobné kocky.
Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte cibuľu. Pridajte paradajkový pretlak a dusite 5 minút. Pridajte mlieko a nechajte zovrieť.
Cestoviny uvarte vo vriacej slanej vode podľa návodu na obale. Potom scedte.
Do omáčky pridajte nakrájaný baby špenát a paradajky. Zalejte cestoviny omáčkou a podávajte posypané strúhaným parmezánom a čerstvou bazalkou.
Ak chcete pridať viac chuti, môžete do cestovín pridať kúsky pečeného kurčaťa alebo kreviet. Pre vegetariánsku verziu môžete použiť vegánsky parmezán.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
330
45g
15g
10g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.