Lokapetit

Špenátovo-čokoládový krém s kyslými uhorkami

7 ingredencií

25 minút

380 kcal

Popis jedla
Špenátovo-čokoládový krém s kyslými uhorkami je nezvyčajná kombinácia chutí, ktorá prekvapí vaše chuťové poháriky. Táto jedinečná sladko-kyslá kombinácia s jemnou príchuťou špenátu a kokosového mlieka je skvelým spôsobom, ako oživiť váš obed.
Ingrediencie

50g čokoláda

3 kusy kyslé uhorky

1 hrstka špenát

100ml kokosové mlieko

2 lyžice med

1 čajová lyžička vanilkový extrakt

štipka morská soľ


Postup prípravy
1. Príprava ingrediencií

Na začiatok si pripravte všetky potrebné ingrediencie a nádobu na mixovanie. Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli alebo vo v mikrovlnke za stáleho miešania, a nechajte ju vychladnúť. Kyslé uhorky nakrájajte na tenké plátky. Špenát opláchnite, osušte a odstráňte prípadné stonky. Kokosové mlieko do nádoby na mixovanie. Med, vanilkový extrakt a morskú soľ pripravte a udržujte pripravené. Tento krok nevyžaduje tepelnú úpravu, len pripravte ingrediencie na ďalšie kroky receptu.

2. Mixovanie krému

V mixéri zmiešajte opláchnutý a osušený špenát s kokosovým mliekom, medom, vanilkovým extraktom a morskou soľou. Mixujte ingrediencie na stredne vysokú rýchlosť asi 2-3 minúty, alebo kým nezískate hladkú a jednotnú konzistenciu krému. Dôležité je nezabudnúť dôkladne premiešať zmes, aby sa všetky ingrediencie spojili a vytvorili homogénny krém.

3. Príprava čokoládového krému

Pre tento krok je potrebné dôkladne rozpustiť čokoládu vo vodnom kúpeli alebo vo mikrovlnke. Ak používate mikrovlnku, postupujte opatrne a miešajte čokoládu každých 15-20 sekúnd, aby sa rovnomerne rozpustila a nedošlo k jej prehriatiu. Keď je čokoláda úplne rozpustená a hladká, môžete začať pridávať pripravený špenátový krém. Dôležité je premiešať zmes dôkladne, aby sa čokoláda a špenátový krém spojili a vytvorili jednotnú a hladkú zmes. Tento krok nevyžaduje ďalšiu tepelnú úpravu, stačí len dôkladne premiešať ingrediencie, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.

4. Servírovanie

Nalejte krém do misky a ozdobte nakrájanými kyslými uhorkami. Podávajte ihneď po dokončení.

6. Tip na záver

Pre extra chuť môžete do krému pridať nastrúhaný kokos alebo čerstvé bylinky ako petržlen alebo koriander. Môžete tiež experimentovať s rôznymi druhmi čokolády podľa vašich preferencií.

*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
Nutričné hodnoty*

380

Kalorií

45g

sacharidy

5g

bielkoviny

20g

tuky
*údaje su len orientačné

Úprava receptu

Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.


Najpokročilejší generátor receptov na báze AI

Lokapetit predstavuje inovatívny generátor receptov poháňaný umelou inteligenciou. Jednoducho zadajte svoje preferencie a náš pokročilý algoritmus okamžite vytvorí úplne jedinečný recept práve pre vás.