Teľacie lička s brokolicou a paradajkovým dresingom
200g teľacie lička
1 väčšia hlava brokolica
2 kusy paradajky
2 polievkové lyžice olivový olej
1 polievková lyžica balzamikový ocot
1 čajová lyžička med
1 čajová lyžička horčica
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Teľacie lička osušte a nakrájajte na tenké plátky. Osolte a okoreňte podľa chuti.
Brokolicu rozdeľte na ružičky a uvarte vo vriacej osolenej vode asi 5 minút, kým nebude mäkká.
V miske zmiešajte olivový olej, balzamikový ocot, med, horčicu, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešajte.
Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja a opečte teľacie lička z oboch strán dozlatista.
Teľacie lička servírujte s uvarenou brokolicou a paradajkovým dresingom. Podávajte teplé.
Na ešte bohatšiu chuť môžete pridať niektoré bylinky, ako napríklad čerstvú petržlenovú vňať alebo čerstvý tymián do dresingu. Pre vegetariánsku verziu receptu môžete nahradiť teľacie mäso tofu alebo šošovicou.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
268
15g
25g
12g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.