Teľacie pliecko s brokolicou a bulgurom
200g teľacie pliecko
100g brokolica
50g bulgur
1 strúčik cesnak
1 lyžica limetková šťava
podľa chuti koriander
2 lyžice olivový olej
podľa chuti soľ
Teľacie pliecko osušte kuchynským papierom a osolte. Rozohrejte panvicu s olivovým olejom a opečte pliecko z oboch strán dozlatista, potom znížte teplotu a nechajte pliecko dopestovať. Nechajte odpočívať pred krájaním.
Brocolicu očistite a nakrájajte na menšie ružičky. Bulgur prepláchnite vodou. V hrnci prevarte vodu, pridajte bulgur a varíme podľa návodu na obale. Brokolicu orestujte na panvici s cesnakom a olivovým olejom.
Nakrájajte teľacie pliecko na plátky a servírujte s brokolicou a bulgurom. Podľa chuti môžete posypať nasekaným koriandrom a pokvapkávať limetkovou šťavou.
Pre vylepšenie receptu môžete pridať na záver trochu čerstvo nasekaného koriandra a šťavu z limetky pre ešte intenzívnejšiu chuť.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
370
45g
25g
10g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.