Tikka masala kuracie prsia so zeleninovým kuskusom
2 kusy kuracie prsia
2 lyžice tikka masala
100g kuskus
1 kus mrkva
100g brokolica
1 kus cibuľa
1 vetvička čerstvý tymián
podľa chuti čili papričky
2 polievkové lyžice olivový olej
Kuracie prsia nakrájajte na menšie kúsky. V miske zmiešajte tikka masalu s olivovým olejom a nakrájanými kuracími prsiami. Nechajte marinovať aspoň 15 minút.
Mrkvu očistite a nakrájajte na kolieska, brokolicu rozdeľte na menšie rôzne kvety, cibuľu nakrájajte na polkruhy a čili papričky nasekajte na jemné kúsky.
Kuskus prelejte horúcou vodou a nechajte napučať podľa návodu na obale.
Kuracie pŕsia s marinádou vložte do vyhriatej rúry na 200°C a pečte asi 20 minút, alebo kým nie sú pekne zlatisté.
Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu. Pridajte mrkvu, brokolicu a čili papričky. Orestujte do mäkka.
Na tanieri servírujte kuracie prsia s zeleninou a kuskusom. Podsypeme čerstvým tymiánom a môžete podávať s citrónovou šťavou. Dobrú chuť!
Ak chcete recept ešte obohatiť, môžete pridať do kuskusu čerstvý petržlen alebo mätu, pre ešte intenzívnejšiu chuť. Môžete tiež pridať do marinády na kuracie prsia jogurt pre ešte šťavnatejšiu chuť mäsa.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
455
45g
35g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.