Tiramisu s jahodami
200g mascarpone
100g múka
50ml mlieko
100g jahody
100ml káva
2 kusy vajcia
50g cukor
2 polievkové lyžice kakao
Oddelte bielka od žĺtkov. V miske zmiešajte mascarpone s žĺtkami a 30 g cukru, až kým nevznikne hladká zmes. Bielka vyšľahajte do tuha a opatrne vmiešajte do mascarponeovej zmesi.
Vytvorte silnú kávu a nechajte ju vychladnúť. Mlieko zmiešajte s 20 g cukru. Plátky múky namáčajte do kávy a mlieka a vrstvite do formy.
Nalejte polovicu krému na vrstvu múky. Na krémovú vrstvu položte jemne pokrájané jahody. Opakujte vrstvenie s druhou polovicou krému a jahôd. Posypte vrch kakao a dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny.
Po vychladnutí a zosťuhnutí tiramisu ho podávajte osviežené s čerstvými jahodami na vrchu. Dezert môžete ozdobiť ďalším kakao alebo šľahačkou podľa chuti.
Ak chcete pridať do jedla viac ovocnej chuti, môžete do krému pridať aj ďalšie druhy ovocia ako maliny alebo borovičky. Pre zmenu chuti môžete vyskúšať namočiť plátky múky do vanilkovej kávy namiesto klasického espresso.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
386
35g
12g
22g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.