Tofu s mrkvou a cícerom na grile
200 g tofu
100 g mrkva
150 g cícer (konzervovaný)
2 strúčiky cesnak
2 polievkové lyžice olivový olej
1 ks cibuľa
1 ks paprika
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
podľa chuti červené korenie
1 čajová lyžička med
1 vetvička čerstvý rozmarín
1 ks citrón
Začnite tým, že tofu nakrájate na kocky o rozmere 2x2 cm. Mrkvu ošúpte a nakrájajte na tenké prúžky. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemno, papriku na kocky. Cícer dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou.
V miske zmiešajte olivový olej, med, soľ, čierne a červené korenie, nasekaný cesnak a čerstvý rozmarín. Pridajte nakrájané tofu a nechajte marinovať aspoň 10 minút, aby sa všetky chute spojili.
Predhrejte gril na strednú teplotu. Na gril položte marinované tofu a grilujte 5-7 minút z každej strany, kým nebude zlatohnedé a chrumkavé. Potom pridajte mrkvu a papriku na gril a grilujte ďalších 5-8 minút, kým nezmäknú.
Na panvici na strednom ohni orestujte cibuľu s trochou olivového oleja, kým nebude priesvitná (približne 3-4 minúty). Pridajte prepláchnutý cícer a orestujte spolu s cibuľou ďalších 5 minút. Dochutíme soľou a korením.
Na tanier servírujte grilované tofu, mrkvu a papriku spolu s restovaným cícerom. Na záver pokvapkajte čerstvým citrónom, aby ste zvýraznili chute, a ozdobte čerstvým rozmarínom.
Na vylepšenie receptu môžete pridať aj iné zeleniny ako cuketu alebo baklažán. Pre ostrejšiu chuť môžete pridať aj chilli papričky alebo cayenské korenie.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
355
35g
20g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.