Vegetariánske lasagne s baklažánom a cuketou
6 plátkov lasagne
400g paradajková omáčka
200g mozarella
50g pecorino
1 veľký baklažán
1 veľká cuketa
1 ks cibuľa
1 polievková lyžica nasekaná petržlenová vňať
či podľa chuti olivy
1 ks červená paprika
Baklažána a cuketu nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu nakrájajte na drobno. Olivy a červenú papriku nakrájajte na kúsky.
Lasagne uvaríme podľa inštrukcií na obale. Väčšinou sa odporúča variť lasagne v osolenej vriacej vode asi 8-10 minút, ale presný čas sa môže líšiť v závislosti od značky produktu. Dôležité je sledovať ich konzistenciu - majú byť mierne al dente (ešte s trochou odolnosti). Keď sú hotové, necháme ich odkvapkať, aby sa zbavili prebytočnej vody, a potom ich ukladáme do pekáča na vrstvenie.
Na panvici orestujeme cibuľu, baklažána a cuketu. Pridáme paradajkovú omáčku a necháme krátko povariť. Dochutíme soľou, korením a petržlenovou vňaťou.
Na spodok pekáča položíme vrstvu zeleninovej zmesi, potom plátky lasagne, a takto striedavo až do vyčerpania zložiek. Na vrch posypeme nasekanými olivami a paprikou a nastrúhaným syrom.
Lasagne pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 30-40 minút, kým syr na vrchu nezhnedne a lasagne nie sú prepečené.
Lasagne necháme krátko odstáť po vybratí z rúry a potom podávame. Podávajte s čerstvým petržlenom a čerstvým chlebom. Dobrú chuť!
Ak chcete pridať viac chuti, môžete do omáčky pridať koreniny ako bazalka a oregano. Môžete tiež experimentovať s rôznymi druhmi syrov pre rôzne chuťové kombinácie.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
480
50g
25g
20g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.