Zapekané lasagne so špargľou a pórom
1 kus pór
1 šálka mlieko
200g špargľa
100g parmezán
100g lasagne
1 kus cuketa
200g rajčiaky
200g mleté mäso
1 kus cibuľa
50g olivy
1 väčšia rukola bazalka
Pór a cibuľu nakrájajte na jemné kúsky. Špargľu očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Cuketu umyte a nakrájajte na plátky. Rajčiaky nakrájajte na tenké plátky. Olivy nakrájajte na kolieska. Bazalku nasekajte na jemné kúsky.
Na panvici orestujte cibuľu a pridajte mleté mäso. Orestujte do zlatista a dochuťte podľa chuti soľou a korením.
Špargľu varte vo vriacej osolenej vode asi 3-4 minúty, kým nebude mäkká, potom odcedte.
V pekáči vytvorte vrstvy lasagne plátov, mäsovej zmesi, plátkov cukety, špargle, rajčiakov, olív a nastrúhaného parmezánu. Opakujte, kým nevyužijete všetky ingrediencie.
Zapekajte v rúre vyhriatej na 180°C asi 25-30 minút, kým lasagne nezmäkne a nezapečie sa.
Zapekané lasagne so špargľou a pórom môžete podávať posypané čerstvou nasekanou bazalkou. Skvelo chutí aj s čerstvým chlebom a zeleninovým šalátom.
Ak máte radi intenzívnejšiu chuť, môžete pridať viac parmazánu alebo sušených bylín do zapekania. Skvelou alternatívou môže byť aj pridanie kúskov kurčaťa alebo tofu do zmesi.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
701
63g
47g
29g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.