Zapekaný kurací šalát so slaninou a šunkou
200 g kuracie prsia
100 g slanina
100 g šunka
150 g zemiaky
1 ks cibuľa
1 ks paprika
50 g olivy
100 g syr (napr. mozzarella)
2 polievkové lyžice olivový olej
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
na ozdobenie čerstvý koriander
1 ks jalapeños
Kuracie prsia umyte a nakrájajte na malé kocky. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na kocky, cibuľu nakrájajte na jemno, papriku na prúžky a jalapeños na tenké plátky. Slaninu a šunku nakrájajte na malé kúsky.
Nakrájané zemiaky vložte do hrnca s osolenou vodou a priveďte k varu. Varíme 10-12 minút, kým nie sú takmer mäkké, potom ich sceďte a odložte na bok.
Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú slaninu. Opražte ju na strednom ohni 5-7 minút, kým nie je chrumkavá. Potom pridajte cibuľu a opražte ďalšie 3-4 minúty, kým nie je zlatistá.
K slanine a cibuli pridajte nakrájané kuracie prsia. Osolte, okoreňte a smažte 8-10 minút, kým nie sú úplne prepečené. Následne pridajte papriku a jalapeños, restujte ešte 3-4 minúty.
Do veľkej misy vložte predvarené zemiaky, opraženú zmes kuracieho mäsa, slaniny, cibule a papriky. Pridajte nakrájanú šunku a olivy. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
Predhrejte rúru na 180 °C. Zmes premiestnite do zapekacej misy. Navrch pridajte nakrájaný syr (napr. mozzarella) a pečte 20-25 minút, kým syr nie je zlatistý a bublinkový.
Po upečení nechajte jedlo krátko vychladnúť, potom ho posypte čerstvým koriandrom. Servírujte teplé, ideálne s čerstvým chlebom alebo zeleninovým šalátom na strane.
Pre vylepšenie receptu môžete pridať aj rôzne druhy syra, ako je parmezán alebo cheddar. Ak máte radi ostrejšie jedlá, skúste pridať viac jalapeños alebo zmeniť papriku na pálivú.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
650
50g
45g
30g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.