Zeleninová quiche s hubami a paprikou
4 ks vajcia
200 g zemiaky
150 g huby
1 ks červená paprika
150 g múka
50 g maslo
200 ml mlieko
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
1 čajová lyžička tymián
100 g syr (napr. eidam)
Zemiaky dôkladne umyte, olúpte a nakrájajte na malé kocky. Vložte ich do hrnca s osolenou vodou a varte približne 10-15 minút, kým nie sú mäkké. Potom sceďte a nechajte vychladnúť.
Huby a červenú papriku nakrájajte na malé kúsky. Na panvici rozohrejte 20 g masla a pridajte huby. Smažte na strednom ohni približne 5-7 minút, kým začnú zlátnuť. Potom pridajte nakrájanú papriku a smažte ďalšie 3-4 minúty.
V miske zmiešajte múku, zvyšok masla (30 g) nakrájaného na malé kúsky, a trochu soli. Pomocou prstov alebo vidlice vytvorte drobivú zmes. Postupne pridávajte studené mlieko a vypracujte hladké cesto. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a nechajte v chladničke aspoň 15 minút.
V inej miske rozbite vajcia, pridajte mlieko, soľ, čierne korenie, tymián a dobre premiešajte. Potom pridajte uvarené zemiaky, osmažené huby a papriku. Nakoniec pridajte nastrúhaný syr a všetko dôkladne premiešajte.
Rúru predhrejte na 180 °C. Cesto vyberte z chladničky a rozvaľkajte na tenký plát. Uložte cesto do tortovej formy a vytvorte okraje. Na cesto nalejte náplň a rovnomerne ju rozložte. Pečte v predhriatej rúre približne 30-35 minút, kým nie je vrch zlatistý a náplň pevná.
Po upečení nechajte quiche vychladnúť na pár minút. Nakrájajte na porcie a servírujte teplé, ideálne s čerstvým zeleninovým šalátom alebo jogurtovým dipom.
Pre vylepšenie receptu môžete pridať aj špenát alebo brokolicu. Ak máte radi pikantnejšie jedlá, skúste pridať trochu čili papričiek.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
550
45g
25g
30g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.