Zeleninové guľôčky s quinoou a pikantným avokádovým dipom
200g zeleninové guľôčky
100g quinoa
1 ks avokádo
1 ks citron
2 ks čili papričky
1 polievková lyžica koriander
3 ks rajčiny
2 strúčiky cesnak
2 polievkové lyžice olivový olej
podľa chuti soľ
Nastrúhajte zeleninu a zmiešajte ju s uvarenou quinoou. Dôležité je zabezpečiť, aby zelenina nebola príliš mokrá, preto odstrepte zeleninu predtým, než ju nastrúhate. Zmes dôkladne premiešajte, aby sa zelenina a quinoa spojili. Potom vytvorte guľôčky z tejto zmesi. Pri opražení guľôčok na panvici ich opečte na stredne silnom ohni, aby sa zvnútra dobre prepekli, ale zvonku nezačali horieť. Doba opekania by mala byť približne 5-7 minút, ale sledujte ich, aby nezhnedli príliš rýchlo.
Avokádo rozmixujte s nasekanými čili papričkami, koriandrom, pretlačeným cesnakom, citrónovou šťavou, olivovým olejom a soľou.
Podávajte zeleninové guľôčky s avokádovým dipom posypané nasekanými rajčinami. Dochutite ďalšou čerstvou nasekanou koriandrovou vňaťou. Dobrú chuť!
Ak chcete recept ešte viac obohatiť, môžete do guľôčok pridať ďalšie obľúbené zeleniny ako cuketu alebo papriku. Avokádový dip môžete okoreniť ďalšími koreninami podľa vlastného vkusu.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
351
45g
9g
15g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.