Zeleninový pyré s batátami
500 ml kurací bujón
200 g zemiaky
200 g bataty
100 g mrkva
1 ks cibuľa
2 strúčiky cesnak
2 polievkové lyžice olivový olej
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
na ozdobenie petržlenová vňať
Ošúpte zemiaky, bataty a mrkvu. Zemiaky a bataty nakrájajte na kocky (približne 2 cm), mrkvu na kolieska. Cibuľu nakrájajte na malé kocky a cesnak nasekajte na drobno.
Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte 3-4 minúty, kým nezmäkne. Potom pridajte nasekaný cesnak a smažte ďalšie 1-2 minúty, kým začne voňať.
Do panvice pridajte nakrájané zemiaky, bataty a mrkvu. Zalejte kuracím bujónom a pridajte soľ a čierne korenie. Varíme na strednom ohni približne 15-20 minút, kým nebude zelenina mäkká.
Keď je zelenina uvarená, odstavte ju z ohňa a nechajte vychladnúť. Potom pomocou tyčového mixéra rozmixujte zeleninu na hladké pyré. Ak je pyré príliš husté, môžete pridať trochu bujónu alebo vody.
Pyré preložte na tanier a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávajte teplé, môžete tiež pridať pár kvapiek olivového oleja na vrch pre extra chuť.
Pre vylepšenie receptu môžete pridať trochu kokosového mlieka na zvýraznenie chuti a krémovosti. Môžete tiež experimentovať s rôznymi druhmi zeleniny, ako sú brokolica alebo karfiol, pre obohatenie nutričného profilu.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
243
40g
5g
7g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.