Zemiakovo-bananová kaša s paradajkovým pestom
200 g zemiaky
1 ks banán
150 g paradajka
2 polievkové lyžice olive olej
1 strúčik cesnak
1/4 šálky (čerstvá, nasekaná) bazalka
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
30 g parmezán (vegetariánsky variant)
Začnite tým, že olúpite a nakrájate zemiaky na menšie kusy. Potom ich opláchnite pod studenou vodou. Banán olúpte a nakrájajte na kolieska. Paradajku umyte a nakrájajte na kocky.
V hrnci priveďte vodu do varu a pridajte nakrájané zemiaky. Pridajte štipku soli a varte asi 15-20 minút, alebo kým nie sú zemiaky mäkké. Potom ich sceďte a nechajte trochu vychladnúť.
Na panvici na strednom ohni rozohrejte 2 polievkové lyžice olivového oleja. Pridajte nasekaný cesnak a restujte 1 minútu, kým nezmäkne. Potom pridajte nakrájané paradajky a varte ďalších 5-7 minút, kým paradajky nezmäknú. Na konci pridajte nasekanú bazalku a premiešajte.
Do misy pridajte uvarené zemiaky a nakrájaný banán. Rozpučte ich vidlicou alebo pomocou zemiakovej kaše, až kým nezískate hladkú konzistenciu. Podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie. Môžete pridať aj strúhaný parmezán pre extra chuť.
Na tanier najprv položte porciu zemiakovo-bananovej kaše, na ňu navršte paradajkové pesto. Môžete ozdobiť čerstvou bazalkou a posypať ďalším parmezánom, ak máte chuť. Podávajte teplé a vychutnajte si túto zaujímavú kombináciu chutí.
Pre vylepšenie chuti môžete do pesta pridať aj trošku citrónovej šťavy alebo parmezánu. Môžete tiež skúsiť pridať do kaše ďalšie bylinky, ako je tymián alebo rozmarín, pre intenzívnejšiu chuť.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
298
45g
7g
10g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.