Zemiakovo-mrkvové placičky s kyslou smotanou
200 g mrkva
300 g zemiaky
na vyprážanie olej
1 ks cibuľa
1 ks vajcia
50 ml mlieko
50 g smotana
1 PL (nasekaný) petržlen
podľa chuti korenie
podľa chuti soľ
100 g strúhanka
na podávanie kyslá smotana
Mrkvu a zemiaky dôkladne umyte a ošúpte. Následne ich nastrúhajte na jemnom strúhadle a vložte do veľkej misy.
Cibuľu nakrájajte na jemno a pridajte ju k nastrúhanej zelenine.
Do misy so zeleninou pridajte vajce, mlieko, nasekaný petržlen, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
Z pripravenej zmesi formujte placičky o priemere približne 5 cm a hrúbke 1 cm. Každú placičku obalíte v strúhanke.
Na panvici rozohrejte olej na strednej teplote. Vložte placičky a vyprážajte ich 4-5 minút z každej strany, alebo kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé.
Po vyprážaní položte placičky na papierovú utierku, aby sa zbavili prebytočného oleja. Podávajte ich teplé s kyslou smotanou na vrchu a posypané čerstvým petržlenom.
Na vylepšenie receptu môžete pridať nastrúhaný syr do zmesi alebo bylinky ako je kôpor. Môžete tiež experimentovať s rôznymi druhmi koreňovej zeleniny, ako napríklad repa alebo zeler.
*Ak potrebujete podrobnejší popis pre niektorý z krokov pripravy, stači ak kliknete na na jeho názov. Táto funkcia je dostupná len pre prihlásených uživateľov.
320
45g
8g
12g
Ak chcete tak si môžete tento recept upraviť, alebo vytvoriť novú variantu.